Project The Don te Amsterdam

Opdrachtgever: Smit’s Bouwbedrijf

Soort project: Nieuwbouw

Aantal m2: ca. 800m2

Gebruikte materialen en kleuren: AlphaSpray ASP grijs

Omschrijving project

Dit bijzondere nieuwbouwproject The Don Amsterdam, staat ook bekend als The Fizz Don Bosco. Het project bestaat uit vijf woonblokken op het Osdorpplein in Amsterdam.

Smit’s Bouwbedrijf ontwikkelde en realiseerde, in opdracht van IC Netherlands, deze woontorens op een onderbouw waar een openbare parkeergarage in werd gevestigd. De vijf woonblokken bestaan uit 429 appartementen voor pas afgestudeerden en 4 à 5 commerciële ruimtes, waarin onder andere een landelijke supermarkt is gevestigd. Op het dek tussen de woontorens is een binnentuin gerealiseerd.

AkoCell heeft in opdracht van Smit’s Bouwbedrijf ca. 800m2 akoestisch spuitwerk aangebracht in de algemene ruimtes en trappenhuizen. Voor dit project is gekozen voor AlphaSpray ASP in de kleur grijs in een spuitdikte van maar liefst 40mm. Er is bewust gekozen voor deze dikte voor een maximale vermindering van de nagalmtijd. Het project is in fases uitgevoerd, van november 2019 tot maart 2020. Een aanvullende opdracht binnen dit project was het spuiten van de ontmoetingsruimtes in de gebouwen. Deze ruimtes bevinden zich op de begane grond van de woontorens en betrof o.a. de Bibliotheek, fitness, The Hub en studio Tatami. In alle ruimtes is de kleur grijs toegepast, behalve in  The Hub, hier is gekozen voor antraciet.

De woontorens zijn dit voorjaar opgeleverd.