Project Paviljoen Kaap West te Amsterdam

Opdrachtgever: Paviljoen Kaap West – eigenaar van dit restaurant

Architect: BFAS

Soort project: Nieuwbouw

Aantal m2: ca. 160m2

Gebruikte materialen en kleuren: AlphaSpray zwart 25mm

Omschrijving project

Duurzaamheidsadviseur Deerns en architectenbureau BFAS hebben samen gewerkt aan de nieuw­bouw van een duur­zaam en ge­zond restaurant in Amsterdam. Het paviljoen, genaamd Kaap West, ligt langs de Amsterdamse Sloterplas. De gemeente Amsterdam wil van dit gebied rond het Osdorpplein een nieuw hart voor het stadsdeel Nieuw-West maken. Kaap West is in alle opzichten een duurzaam restaurant. Voor de gevel worden zoveel mogelijk gebruikte en herbruikbare materia­len toegepast. Om het energiegebruik te verminderen is er gekozen voor led­verlichting. Daarnaast zijn de producten die geserveerd worden voor een groot deel lokaal en biologisch.

In opdracht van Paviljoen Kaap West heeft Akocell circa 160m2 zwart spuitwerk aangebracht op het plafond. De met een Cradle to Cradle Material Health Bronze certificaat bekroonde AlphaSpray sluit dan ook uitermate goed aan bij dit project. Tijdens de productie van AlphaSpray worden alleen grondstoffen gebruikt die binnen de normen van Cradle to Cradle vallen. Het gerecycled papier wordt op zorgvuldige wijze verzameld en gesorteerd. Hierdoor kunnen onze producten onschadelijk worden afgebroken en oneindig hergebruikt worden.

De kleur zwart van het plafond komt terug in de zwart meubels, de met zwarte stof bekleedde wanden en de doorlopende zwart houten daklijst. Het gebruik van natuurlijke materialen (zowel in het interieur als exterieur) en het uitzicht over de Sloterplas maken alles tot een bijzonder mooi geheel. Paviljoen Kaap West is op 1 juni 2020 geopend.