Project British School of Amsterdam te Amsterdam

Opdrachtgever: Heddes Bouw & Ontwikkeling

Soort project: Renovatieproject

Aantal m2: 1100m2

Gebruikte materialen en kleuren: AlphaSpray ASP grijs

Omschrijving project

In de Havenstraat in Amsterdam Oud-Zuid verbouwt Heddes een voormalige gevangenis tot school. Opdrachtgever en eindgebruiker is The British School of Amsterdam. Dit opleidingsinstituut is op dit moment nog op drie verschillende plekken in Amsterdam gehuisvest. Met deze nieuwe locatie aan de Havenstraat kan The British School of Amsterdam haar wens om de vier afdelingen onder één dak te huisvesten in een gebouw met karakter en historie, in vervulling laten gaan. Naast dat de herinnering aan het originele gebouw levend zal blijven, wordt er ook nieuwbouw geplaatst. De bestaande structuur van het gebouw met haar vier vleugels blijft intact, elke vleugel wordt uitgebreid met een stukje nieuwbouw. De internationale school kan in dit gebouw straks 1200 leerlingen huisvesten. De verwachte opleverdatum is april 2021.

In opdracht van Heddes is AkoCell verantwoordelijk voor het aanbrengen van akoestisch spuitwerk in meerdere ruimtes. Het bestaande gebouw heeft karakter en kent een rijke historie. Het gehele project is dan ook opgedeeld in bouwdelen, waardoor AkoCell in verschillende fases de werkzaamheden uitvoert.

Een bijzonder project van een monumentaal pand dat een andere invulling krijgt. AkoCell is dan ook trots om hier aan mee te werken.

Op onderstaande site is een filmpje te zien van het bouwproces.

https://www.britams.nl/about-us/new-campus

Kijk voor nog meer informatie ook op:

https://www.heddes.nl/nieuws/2020/02/28/british-school-of-amsterdam/