Project Dopper Ocean te Haarlem

Opdrachtgever: Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Midden West BV

Soort project: Renovatieproject

Aantal m2: ca. 1400m2

Gebruikte materialen en kleuren: AlphaSPray ASP wit en grijs en ASEco in RAL1807010

Omschrijving project

Ontwikkelaar en bouwer HBB Groep heeft in augustus 2019 het voormalige Haarlemse Allergenen Laboratorium (HAL) aan de Gonnetstraat in Haarlem overgedragen aan Dopper, bekend van de kunststof waterflesjes. Alvorens Dopper als nieuwe eigenaar van het pand deze voor een groot deel zelf als kantoorruimte kon gebruiken, is het monumentale gebouw het afgelopen jaar getransformeerd naar een werkgebouw voor creatieve en innovatieve bedrijvigheid. Voor dit duurzame renovatieproject heeft AkoCell, in opdracht van Dura Vermeer, het akoestisch spuitwerk toegepast op alle verdiepingen, tussen de bestaande balken. Dit project is een goed voorbeeld waarbij akoestiek gelijk in het beginontwerp was meegenomen.

Begin mei 2020 is AkoCell gestart met tweede verdieping. Het project is vervolgens in fases uitgevoerd en afgelopen september is de laatste fase afgerond. In totaal is ca. 1400m2 akoestisch spuitwerk aangebracht in de kleuren wit, grijs en in het restaurant in de kelder een speciale groene RAL kleur. Oude elementen van het pand zijn in tact gebleven zoals ongestucte kolommen en authentieke liftschachten.

Het motto van de opdrachtgever luidt: ‘wij werken veilig of niet’. Derhalve werkt Dura Vermeer alleen met VCA gecertificeerde bedrijven. Het toeval was dat AkoCell tijdens dit project ook haar jaarlijkse VCA audit had, welke met positief resultaat is afgesloten.