Het belang van akoestisch spuitwerk in een publieke verkeersruimte

Opdrachtgever: Stucadoorsbedrijf L&L BV in Den Bosch

Soort project: Nieuwbouwproject

Aantal m2: 250m2

Gebruikte materialen en kleuren: AlphaSpray ASP wit

Omschrijving project

In opdracht van L&L BV uit Den Bosch wordt AkoCell regelmatig ingehuurd om trappenhuizen te voorzien van akoestisch spuitwerk. Juist in algemene publieke ruimtes als een trappenhuis speelt akoestiek een belangrijke rol. De eisen die gesteld worden aan het absorberend oppervlak zijn dan ook opgenomen in het bouwbesluit.

AkoCell is gespecialiseerd in het verminderen van nagalmtijd en heeft veel ervaring met gemeenschappelijke ruimtes zoals een trappenhuis van een woongebouw. In trappenhuizen, gangen en liftruimtes zorgen de voetstappen en de gesprekken voor geluidsoverlast. Deze verkeerszones zijn van harde materialen afgebouwd en veroorzaken extra galm. Om de geluidsoverdracht tussen de verdiepingen te beperken, is het noodzakelijk absorptiemateriaal aan te brengen op de plafonds. Het aanbrengen hiervan kan het geluidniveau in een trappenhuis met wel 75% reduceren.

Onderstaande foto’s zijn van het trappenhuis in appartementencomplex Hof Zuiderbeek in Hilvarenbeek. Voor dit project is op de plafonds AlphaSpray ASP in de kleur wit toegepast. De toegepaste spuitdikte is 20mm, hierdoor ontstaat 65% geluidsabsorptie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor publieke ruimtes? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag.